Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му "Ролекс"

Сър Алекс Фъргюсън се сдоби с обвинение в уговаряне на мачове. Легендарният мениджър на „Манчестър Юнайтед“ съдействал за уреждането на мач от Шампионската лига с „Ювентус“ според твърденията на Джузепе Паляра.

64-годишният италианец работи като футболен агент, а наскоро бил записан със скрит микрофон да разказва как подарил на сър Алекс златен „Ролекс“ на стойност 50 000 долара срещу услугата. Паляра не уточнява за кой точно мач става въпрос, но двата тима се срещнаха само два пъти в последните години. Те си размениха победи като гост в груповата фаза на миналогодишното издание на „турнира на богатите“. В този момент обаче Фъргюсън вече не държи властта на „Олд Трафорд“, което прави думите на Паляра доста съмнителни.

Пино, както е прякорът на италианеца, твърди, че 77-годишният шотландец и друг път взимал пари от него, а освен това получавал процент от трансферите на клуба. Паляра споменал още имената на бившия селекционер на Англия Стив Макларън, мениджъра на „Кардиф“ Нийл Уорнък и бившият треньор на „Портсмут“ и „Тотнъм“ Хари Реднап като замесени в подобни практики. Според 64-годишния италианец сър Алекс преговарял само с футболни агенти, които са готови да му бутнат пари под масата, за да вземе играчите им.

„Няма да повярвате колко сметки в швейцарски банки съм откри на футболните треньори – заявил Паляра пред прокурора. - 99 процента от хората във футбола, щяха да продават стари коли, ако не бяха трансферите.“

Паляра направил изказванията пред прокурора Брайън О'Нийл. Той, британският му колега Дакс Прайс и бившият помощник-треньор на „Барнзли“ Томи Райт са с обвинени в опит за заобикаляне на забраната да купуват правата на играчи, след което да ги продават на английски клубове.

Скандалът тръгва от репортерка под прикритие, която успяла да „подкупи“ Райт, бивш играч на „Лийдс“ и „Лестър“, с 5000 паунда в плик като се представила за агент от измислена футболна агенция. Райт и Паляра предложили схема, при която щели да препродават футболисти на „Барнзли“, където Райт бил помощник-треньор, както и на други отбори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт