Скандал между свекър и снаха издаде незаконно съжителство с непълнолетна

Снимка: Архив

Скандал между свекър и твърде млада снаха издаде незаконно съжителство с взета булка-дете и изправи пред съда младоженеца. Това става ясно от поредното дело, заведено срещу мъж, оженил се за невяста, която нямала 16 години.

Случаят е станал в поповско село, откъдето бил получен сигнал, че мъж бие снаха си. При отиването на полицията и разпитите битата разказала как я взели за снаха в началото на 2015 г. Малко преди това в социалната мрежа тя се запознала с 18-годишен младеж. Виртуалната любов бързо преминала в годеж по ромски обичай. Свекърът и свекървата отишли в Плевенско, откъдето било момичето, да го искат и двамата заживели на съпружески начала. По това време булката била на 14 години. През 2016 г. се родило и детенцето им. Че е имало съжителство извън закона, станало ясно чак тази година при скандала.

Научавайки какво го чака, младоженецът обещал, че ще сключи брак с порасналата вече невяста. До делото, на което той не се явил, обаче това не станало. Така съдът в Попово му наложил глоба от 1000 лв.

Родителите му пък подплашени, че може да търсят и от тях отговорност, че са взели дете за булка, побързали да заминат зад граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право