Скандал с Марадона на „Лужники“

МОСКВА – Световно първенство без Диего Марадона не е същото. А там ли е аржентинският идол, задължително има и екшън. Без значение дали става дума за фамозен гол, Божията ръка или кокаинова афера.

Още в първия ден на Мондиал 2018 Марадона се погрижи да е интересно. 57-годишният идол се опита да паркира на ВИП място на стадион „Лужники“ преди мача на откриването Русия – Саудитска Арабия (5:0). Само че домакините обещават най-добре организираното първенство и затова безбройните милиционери са любезни, но безкомпромисни.

Марадона отказал да свали слънчевите си очила и органите на реда не го разпознали. Аржентинецът обаче вдигнал скандал и дълго време от свитата му обяснявали на милиционерите за кого става въпрос. Напук обаче Марадона не свалил очилата си.

Откакто Джани Инфантино стана президент на ФИФА, държи Марадона да е постоянно около него. Двамата често играят и в демонстративни благотворителни мачове. Последната новина около дон Диего беше, че става президент на един от беларуските клубове.

В същото време хотел в индийския град Канур превърна своя стая в музей. Причината е, че в нея е спал Марадона. Стая №9 в „Синия нил“ не е давана на гости от 2012 година, а се взимат пари за посещение. Марадона бил на частно посещение. Всички завивки и възглавници, на които е спал, включително чиниите, в които е ял, не се пипат. Пази се и огромна раковина, от която изял гигантска тигрова скарида.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят