Скандал с наши гребци и камериерка в селото

В лодката на двойката ни скул в академичното гребане Кристиян Василев/Георги Божилов се намести трети човек - камериерка от олимпийското село в Рио, която ги обвинява в посегателство над личността. В жалба до местните власти чистачката обвинява българите в агресивно поведение и обиди в стаята на нашите спортисти. Свидетели няма. Става въпрос на дума срещу дума.

Полицаи са посетили преди 2 дни офиса на България в селото, за да връчат жалбата. Първото обяснение на гребците е, че излизали от стаята, когато се появила камериерката. Те обаче не я допуснали да почиства, защото не искали да оставят външни хора в помещението след серията кражби в селото, включително и при олимпийците ни. Бразилката обаче напирала да влезе и един от гребците й изхвърлил метлата.

Историята звучи правдоподобно, защо ако близо двуметровите българи проявят агресия срещу жена, едва ли тя ще е в психическо и физическо състояние да напише жалба. В офиса на делегацията ни не бързаха да огласяват скандала, за да могат Божилов и Василев да напуснат селото и страната без усложнения. Вече марокански боксьор преживя подобна драма - беше арестуван за опит за изнасилване и после освободен, но пропусна игрите.

„Изразяваме  тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти - се казва в становище на БОК. - Подавахме жалби, но резултат никакъв. Това е и причината повечето от спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в апартаменти им, за което е изпратен официален сигнал до координатора за България на игрите в Рио.“

Текст под снимка:

Всъщност 4 са били чистачките, които напирали да чистят апартамента на гребците без съгласието им. Но после една е подала жалба, че е била „обект на агресия“.

Снимка Костадин Андонов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт