Скандинавците: Феноменални сме!

Медиите в Норвегия изпаднаха в екстаз след победата над България с 1:0. Водещото издание в скандинавската страна "Дагбладет" дори определи тима на Ларс Лагербек за феноменален.

“Най-добрият футболен мач на Норвегия от 37 месеца - пише изданието. - Има само едно нещо, което може да се каже за Норвегия на Ларс Лагербек: Феноменално!”.

"Класа, класа, класа!", съобщи каналът TV2.

Лагербек пък определи двубоя за най-силния му начело на Норвегия. Трудно е да си представя, че в момента можем да покажем нещо по-добре от направеното срещу България. Ако продължим да играем така, няма да са много отборите, които ще ни победят. Съжалявам единствено, че не успяхме да спечелим с по-голям резултат."

Пер Хансес, помощник на Лагербек, заяви, че България само олеснила неговия тим с тактиката си за двубоя.

"За първи път играха 3-5-2, а това само ни помогна - каза специалистът. - Когато разбрахме, че ще излязат в такава формация, си казах, че това е краят им."

Петър Хубчев, треньор на България, заяви, че той и играчите му не са се предали.

„Заслужено загубихме – каза селекционерът. - Не сме направили всичко както трябва, щом са ни победили. Не искам да коментираме в детайли, но бяхме надиграни физически, умората беше голяма. Няма как да няма картони в такъв мач с много единоборства. Ние трябва сами да си помогнем в последните два мача.“

Мохамед Елиунуси, който вкара единственият гол, прогнозира, че България няма да се предаде и ще води битка с Норвегия за върха до последния мач в групата.

Снимка: Инстаграм

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят