Скара с пържоли вдигна на крак пожарната, остави без ток половин Монтана

Фалшив сигнал за пожар вдигна по тревога огнеборците и спешните медици в Монтана, а енергетиците спряха тока в почти половината областен град. На мястото обаче се оказало, че гори не къща, а скара с пържоли на нея.

Куриозният инцидент стана във вторник вечерта на улица „Панайот Хитов” в града край река Огоста. Възпитателка в ученическо общежитие в района видяла в сумрака отблясъци от огън и кълба дим в прозорците на къща и уплашена се обадила, че в дома гори голям пожар. От „Енергото” светкавично спрели тока в квартала и района край него, Службата за противопожарна безопасност изпратила две коли с огнеборци към мястото, а след тях с вой поели и две линейки.

На адреса обаче униформените открили не страшни огнени езици, а весели стопани, които хвърляли месо на скарата и отблясъците от жарта се отразявали в прозорците на дома им. Пожарникари и медици поели обратно към службите си, а компанията продължила купона. Малко по-късно пуснали и електричеството на потъналите в мрак, а на места и в студ квартали. Жената подала сигнала няма да бъде санкционирана, тъй като е била  добронамерена и смятала, че предотвратява бедствие, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони