Скарлет Йохансон - Черната Вдовица

Суперзвездата Скарлет Йохансон е най-скъпоплатената актриса в света за втора поредна година според авторитетното американско списание “Форбс”. Актрисата е изкарала 56 милиона долара за 2019 година, което е с $15,5 млн. повече от приходите й през 2018-а. От печалбите й през последните 12 месеца, най-голямата част се дължи на участието й в “Отмъстителите: Краят”. За ролята си на Черната Вдовица Йохансон е получила 35 млн. долара.

Колкото и впечатляващи да изглеждат приходите на суперуспешната актриса, те бледнеят пред тези на мъжете, с които тя споделя екранно време. Близкият приятел и колега на Скарлет в “Отмъстителите: Краят” Робърт Дауни Джуниър е прибрал 55 млн. долара за ролята си - с 20 млн. повече. Разликата е още по-голяма, когато се сравняват печалбите на №1 при жените и №1 при мъжете по приходи за 2019 г. - 56 млн. за Скарлет срещу 89,4 млн. за Дуейн Джонсън - Скалата.

Списание “Форбс” отбелязва, че приходите на топ 10 най-скъпоплатени актриси за 2019 г. се равняват на $314,6 млн., което е с 69% увеличение, спрямо предходната година. При първите десет от мъжете в същата индустрия тази цифра е малко над $588 млн.

Неравенствата в заплащането на актьорите и актрисите донякъде демонстрира и мястото на Скарлет Йохансон в киновселената на “Марвел”, доминирана почти изцяло от мъже. Всъщност, образът на Черната Вдовица (Наташа Романоф) - най-известната и емблематична роля за 34-годишната американка, руши бариери по повод включване на жени в главни роли. Руският шпионин Наташа Романоф е първата дама със съществено участие в “Марвел”. На екран дебютира през 2010 филма във филма “Железният човек 2”.

От тогава Скарлет влиза в култовия образ на безстрашна, изкусителна и експерт в убийствата жена в цялата филмова поредица “Отмъстителите”, чиито четири ленти направиха приходи от над 7,8 милиарда долара. Ролята на Черната Вдовица стана толкова култова, че на нея ще бъде посветен самостоятелен филм, който към момента е обявен да излезе през май 2020 година.

Блондинката е възхвалявана от фенове и филмови експерти за чудесните си кариерни решения по отношение на лентите, в които да участва. Именно това е причината тя да бъде най-касовата актриса за всички времена. Приходите на филми с нейно участие в САЩ са $5,2 милиарда и над $14,3 млрд. в световен мащаб. В общата класация тя е на трето място.

Скарлет Йохансон е родена на 22 ноември 1984 година в Ню Йорк. Баща й е датски архитект, а майка й се е изявявала като актриса. Притежава американско и датско гражданство. Има сестра и двама братя, единият от които близнак - Хънтър Йохансон. От малка мечтае да бъде звезда в киното. Започва кариерата си през 1994 г. с ролята на Лора Нелсън в “Север”. Играе още във филмите “Изгубени в превода”, “Повелителят на конете” и “Призрачен свят”. Пробва се и като музикална звезда и издава два албума.

През 2012 година получава звезда на Алеята на славата в Холивуд. Актрисата е носител на десетки престижни награди, сред които “Тони”, “БАФТА”, “Златен Глобус”, “Британската филмова академия” и други.

Освен с успешните си филмови проект, Скарлет Йохансон е известна и с външния си вид. Актрисата е определяна за една от най-красивите жени в света от десетки специализирани издания, милиони са нейните фенове по света, за които тя е олицетворение на перфектния секссимвол. Списание “Ескуайър” я определя за “Най-сексапилната жена” два пъти. Подобни титли получава от “Плейбой”, GQ, FHM и други.

Суперзвездата редовно намира място в таблоидните издания зад Океана заради своите любовни завоевания. Сред мъжете, които са споделяли легло със Скарлет, са актьорите Райън Рейнолдс, за кого се омъжва през 2008 г. и се развежда три години по-късно, Брадли Купър, Крис Еванс, Шон Пен, поп певецът Джъстин Тимбърлейк и френският журналист Ромейн Дуриак - вторият й съпруг в период 2014-2017 г., от когото ражда единствената си дъщеря Роуз. Към момента Йохансон е сгодена за американския комедиант и сценарист Колин Джост.

Разочарова се от България

През 2006 г. в шоуто на Джей Лено Скарлет разказва за снимките на филма “Черната далия”, които са в България. “Първоначалната идея беше, че ще снимаме в Рим и аз си казах: Супер. Оказа се обаче, че отиваме... в България. Все пак беше интересно преживяване, със сигурност не беше Рим, но, но нали знаеш... беше... беше... България. Никога не съм очаквала, че ще отида там. Имам предвид това не е точно туристическа дестинация или нещо подобно. Видях много странно нещо. Нали знаеш, когато отидеш в бар, има табелки със знак, който забранява цигарите. Е, там имат такива табелки, само че за оръжие. България е лудо място”, казва Скарлет в популярното шоу.

 

За нея

Скар е напълно уникална

Аз и Скарлет очевидно сме сред най-големите звезди в екипа на най-великата филмова поредица за всички времена “Отмъстителите”. Тя е напълно уникална и в същото време хората могат да се припознаят в нея. Тя се разбира чудесно с мъжете и предпочита мъжки компании, но заедно с това е и феминистка. Скарлет Йохансон е най-печелившата актриса за всички времена. Скар използва световната си слава, за да образова хората на сексуално здраве и човешки права. Порасна пред очите на целия свят и постоянно се усъвършенства като актриса.

Робърт Дауни Джуниър, актьор

 

Трудно е да се оплачеш от нея

Със Скарлет се запознахме през далечната 2006 година, когато тя беше специален гост в предаването Saturday Night Live. Това беше първият ми ден като сценарист в шоуто. От тогава сме добри познати, а от 2017 година и повече от това. Мога да кажа, че тя е най-добрата! Много е готина и с нея се говори изключително лесно. Трудно е да имаш много оплаквания от човек като нея, която неистина е невероятна. Много съм щастлив, че сме заедно и се чувствам като голям късметлия.

Колин Джост, годеник на Скарлет

 

Въздейства на всеки, който работи с нея

Скарлет Йохансон е чудесна актриса, която въздейства на всеки, работещ с нея, и има голямо бъдеще. Аз съм работил с нея в няколко мои филма. Мога да кажа, че е моя приятелка. Но никога не съм мислил за нея като за моя муза.

Уди Алън, режисьор, актьор и сценарист

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети