Скаути на клуб от Мейджър сокър лийг си харесаха Тодор Неделев

Двамата американци, работещи като скаути на клуб от Мейджър сокър лийг, са харесали звездата на „Ботев” (Пд) Тодор Неделев при победата на „канарчетата” с 2:1 в Благоевград над „Пирин” в мача от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Предварително набелязаната конкретна цел на янките оттатък Атлантическия океан е бил бразилският халф Фелипе Бризола, който им горещо препоръчан от техни контрагенти, но скаутите от Щатите са останали далеч по-силно впечатлени от национала на България.

Скаути на клуб от Мейджър сокър лийг си харесаха Тодор Неделев

Осмицата на „жълто-черните” вкара първия гол за гостите и бе избран за футболист №1 в мача, като се е понравил на американците с невероятната си техника и поглед върху играта. След края на двубоя на стадион „Христо Ботев” в Благоевград емисарите от САЩ са разпитали подробно при какви финансови условия могат да откупят трансферните му права. Подобна сделка обаче няма как да стане факт без съгласието на шефовете на подвизаващия се в Бундеслигата на Германия „Майнц-05”, които все още държат 70% от правата на бившия си футболист. От евентуална продажба на Неделев на този етап в касата на „Ботев” (Пд) ще влязат едва 30% от трансферната сума.

Скаути на клуб от Мейджър сокър лийг си харесаха Тодор Неделев

Тя със сигурност трябва да е поне 7-цифрена и то в долари, за да стартират изобщо преговори, тъй като личното желание на Тодор Неделев на този етап е да продължи да играе за любимия си „Ботев” (Пд). От управата на „канарчетата”  отказаха да коментират „казуса Неделев”, тъй като на този етап нямало нищо конкретно освен интерес към плеймейкъра на „Ботев” от клубове от няколко държави, сред които Китай, Турция и Полша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони