Скачаш за богоявленския кръст в Пловдив, ако си в списъка на митрополията!

Православните християни, които желаят да участват при изваждането на Богоявленския кръст от водите на река Марица край Панаирния мост в Пловдив, трябва предварително да заявят своето участие в катедралния храм "Света Богородица" в Стария град. Там мераклиите да извадят кръста, който ще бъде хвърлен лично от пловдивския митрополит Николай, трябва да запишат трите си имена и телефонен номер за връзка.

Пловдивската митрополия въведе предварителна регистрация на желаещите да скачат за кръста за първи път през 2016 г. заради зачестилите случаи на непристойно поведение в предишните години.

"Ще продължим да записваме желаещите и сутринта на Богоявление", съобщи Тодор Хаджиев, председател на храма "Света Богородица", където до сряда вече се бяха записали над десетина души. Пловдивският владика Николай ще отслужи Великия Богоявленски водосвет на брега на река Марица срещу Водната палата от 11.30 ча в петък навръх Йордановден, след което ще хвърли кръста в ледените води.

На 6 януари (петък) в Пловдив ще се чества и 169-годишнина от рождението на Христо Ботев, като церемонията ще започне в 13 часа пред паметника на поета революционер в Цар Симеоновата градина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони