Скитник рецидивист откраднал икона на Св. Киприан

36-годишен рецидивист, откраднал икона на Св. Киприан и месингов кръст от църквата „Св. Иван Рилски” в Търговище, задържа местната полиция. Крадецът Д.В. от Ямбол е прибрал църковната утвар от храма в неделя. На другия ден полицаи го спрели на улицата, защото имал вид на скитник и съмнително поведение. Тогава намерили във в торбата му предметите и той съобщил откъде ги е взел.

Архиерейският наместник на Търговище Славчо Проданов, който служи в същия храм, каза, че няма претенции към крадеца и е подписал протокол за това в полицията. Човекът бил несретник, а откраднатите предмети нямали висока материална стойност. Иконката била с размера 20 на 30 см. и вероятно струвала около 10-20 лв. Кръстът пък бил около 30-40 лв. Те са върнати на храма.

До изображението на Св. Киприан имало наредени още светии, но крадецът взел точно неговия лик, сигурно защото е чувал, че неговите молитви помагат, коментира отецът.

Извършителят бил с над 20 регистрации за престъпления в различни градове. Бил осъждан. В досието му имало кражби, грабеж, унищожаване и повреждане и други. Сега скитал по градовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право