Скоро ще премахнат паветата от още един булевард под тепетата

Ремонтират важен пътен участък в пловдивски район

Ремонт на важен пътен участък на един от най-натоварените булеварди в район „Западен” в Пловдив – „Хаджи Димитър”, стартира днес.

Преасфалтирането е част от рехабилитацията на пътната мрежа, която предприе това лято районната администрация на „Западен”. „Булевард „Хаджи Димитър“ е един от най-натоварените в района. Специално за платното, което води към район „Южен“ имахме множество жалби, постъпили в кметството. Тук не просто ще запълним дупките, а ще преасфалтираме голям участък от пътното платно“, коментира кметът на „Западен” Димитър Колев. Той уточни, че в община Пловдив вече има и готово техническо задание за премахване на паветата и асфалтиране на целия булевард „Хаджи Димитър“, като това бе и един от приоритетите, които кметът на района си постави още в началото на своя втори мандат.

Димитър Колев припомни, че до момента са запълнени дупките по части от улиците „Явор”, „Пепелаша“ и „Копривките” и предстои да бъдат ремонтирани неравностите по продължението на улица „Царевец“. Отсечката е изключително важна, тъй като именно на нея се намира спешният център на Университетска болница „Свети Георги“ и площадката за кацане на самолети на най-голямото здравно заведение в града под тепетата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България