Скъпият билет в София - незаконен (ОБЗОР)

Административният съд в София отмени наредбата за поскъпване на билета за градския транспорт в столицата като незаконосъобразна, съобщиха от институцията. Взетото вчера решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. До произнасянето му наредбата ще продължи да действа и билетът ще остане на завишената си цена.

Превозният документ поскъпна драстично от 1 юни миналата година - от 1 лев стана 1,60 лв., което предизвика протестни акции от страна на някои столичани. Делото срещу това повишаване бе образувано по жалби на граждани и сдружението "Център за законодателни оценки и законодателни инициативи", които атакуваха наредбата в цялост или отделни разпоредби от нея. Решението на магистратите по делото бе взето от тричленен състав.

Столичният общински съвет ще обжалва решението на Административния съд в София, коментира общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. „Надяваме се, че ще успеем да защитим нашето решение, защото сме убедени, че е правилно, а и юристите твърдят, че мотивите на съда са по формални причини“, каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България