Слабак бави Григор в първия кръг

Григор Димитров се натъкна на две изненади – приятна и неприятна – в първия кръг на „Ролан Гарос“. Българинът трябваше да открие втория турнир от Големия шлем срещу Виктор Троицки, който преди 2 години го победи на парижкия клей. Сърбинът обаче се контузи минути преди началото на мача и се налоэжи да бъде заменен от „щастливия губещ“ Мохамед Савфат, 181-и в света.

27-годишният египтянин не успя да влезе бързо в мача и взе само един гейм от първите 11. След това обаче Савфат вдигна нивото и успя да удължи мача много повече, отколкото се очакваше. В третата част той дори стигна до тайбрек, но в крайна сметка българинът спечели с 6:1, 6:4, 7:6 (1).

“Мачът не беше лесен, защото бях подготвен за друг съперник – призна Григор след победата. - Познавам Савфат от юношеските години, но отдавна не го бях виждал. Винаги е трудно, когато трябва да пренастройваш играта си. Не съм свикнал да играя в неделя, освен ако не съм на финал. В първия кръг на турнирите от Големия шлем няма лесни мачове, но аз съм доволен.”

Във втория кръг Димиров ще се изправи срещу 57-ия в света Джаред Доналдсън (САЩ), който обърна с 6:3, 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 Николас Хари (Чили).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт