Слаби превалявания от сняг утре, вятърът постепенно утихва

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна, ще превалява слаб сняг главно в планинските райони, а през нощта и на места в Западна България. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември. В източната половина от страната и по долината на река Струма ще духа силен, временно и бурен северен вятър, а в останалите райони ще е до умерен от северозапад. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 5° и 0° , а максималните - между минус 1° и 4°. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 5°-6°.

Вълнението на морето ще е 4-5 бала. Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа бурен северен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 8°, на 2000 метра – около минус 13°.

В петък и събота в Източна България ще продължи да духа умерен, по морския бряг до силен северен вятър. След временно спиране на валежите, отново ще има условия за слаби преваляния от сняг на отделни места.

Над западната половина от страната ще има разкъсана облачност, предимно значителна през втория ден над планините, където не са изключени и изолирани валежи от сняг. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните в повечето райони - между минус 2° и 3°. В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Над източните райони облачността ще се разкъсва и ще намалява, вятърът ще отслабва. Температурите към полунощ ще са между минус 8° и минус 3°. В неделя ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад и дневните температури ще започнат да се повишават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето