Слаб сервис провали „Левски“ срещу "Фенербахче"

Снимка СЕВ

Волейболният „Левски“ загуби от „Фенербахче“ с 0:3 в осминафинален мач от турнира за купата на СЕВ, но успя да си върне публиката. Битката се игра през ентусиазирани 2500 зрители в зала „Универсиада“. Феновете не спираха да скандират, пеят и развяват знамена и плакати, дори и когато тимът изоставаше с голям пасив, а разликата в класите между двата тима бе осезаема.

За мен атмосферата в залата беше сбъдната мечта - заяви президентът на клуба Владимир Николов. - Страхотно беше. За мача мога да кажа, че нашият отбор не беше на нивото на публиката. Знаехме, че „Фенербахче“ е по-добрият тим. Разчитахме на свръхвъзможностите си, но бяхме притеснени. Не мога да разбера защо сервисът, който е силният ни елемент, беше толкова слаб...“

Реваншът е на 16 февруари в Истанбул. „Сините“ трябва да направят истинско чудо, като спечелят 3:0, за да стигнат до т.нар. златен гейм. А „Фенербахче“ се нуждае от 2 гейма, за да продължи на четвъртфиналите.

Такива мачове винаги помагат - каза треньорът Петър Шопов. - „Фенербахче“ е опитен отбор, излизат много добре от тежки ситуации, което при нас не се получава.“

Либерото на „Левски“ Ивайло Лилов изрази надежда в реванша тимът да играе по-освободено и максимално да затруднят домакините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт