Славата опиянява известните, а дрогата – децата им

Майкъл Дъглас определя затвора като спасение за сина си.

За някои наследници това е само мрачен житейски период, други продължават да затъват, трети вече са в отвъдното

Наркотици, алкохол, скандали на обществени места, арести, рехабилитация... Това стана норма на живот за отрочетата на мнозина популярни личности по света и у нас. Оказва се, че да си дете на знаменитост е не само щастие, но и тежко бреме. Какви са причините – наследственост, бунт, липса на родителска обич и т.н., нека нищят психолозите, ние просто ще посочим някои звездни „джуниъри”.

Любовта спаси Уестън Кейдж

40-1Миналото на големия син на звездата Никълъс Кейдж е белязано от постоянни проблеми с полицията, обвинения в домашно насилие, употреба на наркотици. Агресивен е и на сцената като лидер на сатанинската блек-металик група Eyes of Noctum, и в живота. Първата му съпруга, певицата Ники Уилямс, често страда от постоянните му скандали под влияние на дрогата.

След бурна свада в холивудски ресторант през 2011 г. Уестън е откаран насила в болницата "Сидърс-Синай" в Лос Анджелис за психиатричен преглед, след като полицаите го заплашват с електрошоков пистолет, но той оказва съпротива.

Миналата година Никълъс Кейдж беше в София за снимките на най-новия си филм - „Код: 211”, но счупи глезен и отпътува за лечение в Щатите. Вместо да го придружи, Уестън, който също участва в лентата, остана в България с годеницата си Хила Аронян, възхити се от страната и сподели, че е открил любовта на живота си, която го окриля и му помага да стане по-добър.

Популярният му баща е този, който го принудил да се лекува в клиника. Кейдж-младши твърди, че е благословен да има такъв страхотен татко, с когото имат много дълбока духовна връзка.

На 2 май т.г. 27-годишният Уестън и Хила се ожениха на романтична церемония в Калифорния в присъствието на куп знаменити гости от Холивуд, сред които братовчедката и чичото на Никълъс Кейдж - режисьорката София Копола и баща й Франсис Форд Копола.

Брус и Деми: три проблемни дъщери

Когато Брус Уилис и Деми Мур още са женени, пресата и феновете са жестоки към момичетата им, наричайки ги грозни патета, констатирайки злорадо, че не са наследили ефектната външност на родителите си.

И трите имат болезнени спомени, свързани с алкохола, дрогата и хранителните разстройства. Голямата – Румър, преживява комплекси от непрекъснатото сравнение с известните й родители, затова посяга към наркотиците, но Брус и Деми й помагат да излезе от ада.

Средната – Скаут, е известна с буйния си нрав. Няколко пъти се снима разсъблечена просто така или защото протестира за нещо си. След това пък публикува компрометиращи снимки на знаменития си баща – на една от тях Брус е нагизден с женски дрехи и перука с букли. Тя открито признава, че употребява наркотици и дори е арестувана – непълнолетна, с бутилка на обществено място и с подправена лична карта.

Най-малката – Талула, също е клиент на рехабилитационен център. Тя също носи на родителите си много неприятности, най-малкото от които е шофиране в нетрезво състояние. Когато е на 20, се говори, че Брус и Деми я заплашили с лишаване от наследство, а именно – 300 млн. долара.

Днес Румър (29), Скаут Лару (26) и Талула (23) са големи и разумни девойки, които са преодолели насмешките и залитанията от детството.

Орисията на династията Дъглас

За първи път Камерън, синът на Майкъл Дъглас, пробва наркотици на 13, на 20 започва да си инжектира хероин, а на 25 вече има опасна устойчива зависимост.

През юли 2009 г. е задържан в скъп хотел в Манхатън при операция на агенти на федералната Агенция за борба с наркотиците. Признава се за виновен за притежание на хероин и търговия с големи количества кокаин и метамфетамин.

Когато е арестуван, се е „боцкал” по 5-6 пъти дневно, както личи от материалите по делото. Отначало го поставят под домашен арест от уважение към баща му Майкъл и дядо му Кърк, но само след няколко дни е зад решетките – негова приятелка се опитва да премине полицейската охрана с доза хероин върху четка за зъби.

По американските закони е заплашен да получи до 10 години, но му дават 5 заради проявената снизходителност от съда. След време все пак срокът е удължен с още 4 и половина години, тъй като и в затвора Камерън се занимава с контрабанда на наркотици.

През 2016 г. той е освободен предсрочно за добро поведение и сътрудничество на следствието. На една от първите му снимки, които споделя в инстаграм, се вижда, че е татуирал на гърдите си ликовете на баща си и дядо си.

Започва работа в кинокомпания и явно новият живот е пред него. Майкъл поема вината за неговото възпитание, дори нарича себе си безполезен баща, а затвора определя като спасение за сина си, който иначе или би умрял от предозиране, или биха го убили.

Самият Майкъл Дъглас е разследван за насилие след злоупотреба с алкохол през 1990 г. Неговият полубрат Ерик умира през 2004-а след смъртоносна комбинация от алкохол и хапчета. "Наясно съм с това какъв натиск оказва върху собствената ти идентичност фактът да имаш известен баща – пише големият актьор. - Не съм сигурен, че съм го превъзмогнал: две поколения от фамилията ни се опитват да се справят с това."

През декември м.г. Камерън направи Майкъл дядо за първи път – приятелката му Вивиан Тайбс роди момиченце. Щастливият татко е споделял, че с нетърпение очаква раждането на дъщеричката си и се надява заради нея да стане по-добър и да й осигури хубав живот.

Руският Ален Делон умира на 40 от свръхдоза

Владимир е син на Вячеслав Тихонов (известен у нас най-вече с ролята на Щирлиц) и Нона Мордюкова. Още от малък живее в сянката на знаменитите си родители. Те се развеждат, всеки вече има свой личен живот и това се превръща в истинска трагедия за младежа, който се чувства изоставен и попада в лоша компания, където още в 5 клас е първата му среща с алкохола и дрогата. Още преди студентските си години преминава лечение от наркозависимост.

Първата му съпруга е Наталия Варлей („Кавказка пленница”), която още в деня на сватбата разбира, че мъжът й е наркоман. Прави и невъзможното да му помогне, но усилията й са безуспешни и бракът се разпада, без да е продължил и година. С втората си съпруга – фигуристката от Московския балет на лед Наталия Егорова, почти не живеят заедно, тъй като им пречат както гастролите й, така и неговите запои. И двете жени му раждат синове – Василий и Владимир.

В началото актьорската му кариера се очертава като блестяща – наричат го „руския Ален Делон”, снима се в успешни продукции, предричат му големи върхове. Обаче Владимир осъзнава, че зрителите не се интересуват от неговия талант, а непрекъснато го сравняват с родителите му. Започва отново все по-често да посяга към чашката, после – към наркотиците. Здравето му се влошава, към 40-те вече е преживял два инсулта и на 11 юни 1990 г. лекарите констатират смъртта му от сърдечна недостатъчност, провокирана от свръхдоза наркотици.

Нона Мордюкова лежи в един гроб със сина си, Вячеслав Тихонов също приживе пожелава това, но второто му семейство не изпълнява неговата воля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл