Славиша Стоянович дебютира във Враца

Дебютът на Славиша Стоянович начело на „Левски“ ще бъде на негостоприемния стадион във Враца срещу новака „Ботев“. Двубоят от 3-ия кръг на Първа лига е на 5 август. Така Тодор Симов ще изведе „сините“ и в предстоящата среща с „Черно море“ за първенство, след като стори същото и при успеха над „Ботев“ в Пловдив с 1:0. По информация на „Спортал“, опитният специалист има неотложна работа в Любляна, където е и в момента. Той ще остане в родината си до събота, когато се очаква да тръгне окончателно за София. Именно през уикенда 48-годишният бивш селекционер на Словения трябва да се запознае с играчите на „сините“. До момента той не се е срещал с тях, въпреки че бе на базата на клуба в събота, когато стартираха и преговорите между двете страни. До официалното поемане на тима от Стоянович, тренировките ще продължат да бъдат водени от тандема Тодор Симов-Георги Тодоров. Именно те ще изведат „сините“ за предстоящия мач с „Черно море“. Стоянович се е разбрал със собственика Спас Русев да бъде на трибуните на стадион „Георги Аспарухов“ в понеделник вечер, но в ролята на страничен наблюдател.

А първият мач на словенеца на „Герена“ ще бъде чак на 18 август, когато столичният гранд приема „Септември“ (София).

В същото време ръководството на клуба продължава да работи по окончателната раздяла с досегашния специалист Делио Роси. На италианеца му бе съобщено,че е освободен в сряда, по-малко от 24 часа след отпадането от „Вадуц“ в Лига Европа. Но вече близо седмица вървят преговорите за условията по прекратяването на договора му.

Очаква се освен нов треньор, тимът да бъде подсилен с едно или две попълнения до края на лятото. „Сините“ все още търсят нападател, който да засили конкуренцията на Серджиу Буш и Станислав Костов. Проблем е и липсата на алтернатива при външните крайни бранители Иван Горанов и Милош Цветкович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ