"Славия" и "Монтана" искат разследване

"Славия" и "Монтана" пожелаха в един глас разследване за обвиненията, че са уредили мач помежду си. Последният двубой завърши 4:3 за "белите", след като монтанци водеха с 3:1.

"Ние не стоим зад подобни истории - отсече Златко Живков, кмет на Монтана. - Странно ми изглежда съвпадението, че такива информации излизат в деня на баража за оставане в Първа лига. Опитват се да разконцентрират и двата отбора. Нека си свършат работата и да проверят какво се случва. Не за първи път идват сигнали от УЕФА. Нека приемем, че е случайно, че са точно днес."

"Играем всеки мач за победа и така беше срещу "Монтана" - продължи Венцеслав Стефанов, президент на "Славия". - Ако има виновни, да ги хванат и накажат. Знам защо тази информация излиза точно в деня на баража ни с "Локомотив" (Горна Оряховица). Не искам да обвинявам никого. Но ако нашият мач е бил съмнителен, то какъв е този между "Локо" (ГО) и "Пирин". Знаете как свърши (4:3 за "Локо" след 1:2 за "Пирин" - б.а.)."

Късно снощи бяха първите баражи за оцеляване между "Монтана" и "Нефтохимик", както и между "Локомотив" (ГО) и "Славия". Победителите в тях със сигурност остават в елита.

Според агенция "Спортал" от УЕФА искат да се разследва и мач от Втора професионална лига. Но имена на отбори не се споменават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ