Слави Трифонов внесе документи в ЦИК за референдума

Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, който ще се проведе заедно с президентските избори.

Именно той и "Шоуто на Слави" станаха инициатори за провеждането на референдума. По закон бяха необходими 2500 подписа в подкрепа на Инициативния комитет. Трите въпроса в допитването ще са за мажоритарно и задължително гласуване, както и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за действителен глас.

Някои от въпросите в референдума се отнасят точно за нашите сънародници в чужбина и съм сигурен, че те ще гласуват в референдума много активно, каза Слави Трифонов, след като подаде документите.

По думите му въпросът за електронното гласуване, който отпадна от запитването, е от огромно значение.

Този въпрос ще присъства обаче в следващ референдум или ще бъде решен по някакъв друг начин. Българите ще могат да изразяват свободно волята си, а не подчинени на една политическа класа, която се самовъзпроизвежда вече 25 години, каза Трифонов

"С референдума ние даваме възможност на нашите съграждани да изразят волята си, без да правят революции, без да събарят парламента и да има насилие, а по един коректен начин", изтъкна той.

Запитан дали ще подкрепи някой от кандидатите за президент, който застава зад въпросите в референдума, Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепи нито една партия.

Вчера при своята регистрация от АБВ и коалицията "Калфин - президент" обявиха, че също ще агитират за бъдещото допитване до народа и подкрепят и трите въпроса на референдума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика