Слави Трифонов протестира втори ден пред парламента

Въпреки силния дъжд над София и днес Слави Трифонов излезе на протест пред Народното събрание срещу липсата на действия от страна на новите депутати за приемане на резултатите от инициирания от неговото шоу национален референдум.

По принцип съм човек, който не се отказва, заяви шоуменът.

Ако нашите избраници не уважават волята на народа, те трябва да бъдат наказани по някакъв начин. Сега съм избрал този метод на протест, после може да избера друг, предупреди Трифонов.

Той подчерта, че протестът не е организиран, а негов личен избор в отговор на въпрос дали ще организира демонстрации и в други градове.

Сам човек не може да се пребори с политическата наглост, призна обаче Слави. Ще направя всичко по своите възможности, увери Трифонов.

Той призна, че се е срещал с лидера на БСП Корнелия Нинова по повод референдума. Тя е идвала няколко пъти в моя офис, обясни Трифонов. С Гергов сме приятели и с него и със семейството му, разказа още Слави.

Междувременно Върховният административен съд насрочи заседание по делото, което шоуто води срещу резултатите от референдума, показа справка на "Труд" в съдебния регистър. Петчленният състав на ВАС трябва да се произнесе окончателно на 11 май.

Трифонов обяви, че петчленката ще върне делото на тричленка.

След края на делото ЦИК трябва да уведоми официално Народното събрание за резултатите от допитването. Ако референдумът остане незадължителен, депутатите да гласуват с решения дали приемат или отхвърлят всеки един от трите въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България