Славчев и „Карабах“ в битки с „Арсенал“

Трима са българските футболисти, които ще играят в групите на Лига Европа. Става въпрос за Симеон Славчев с „Карабах“, Ивелин Попов със „Спартак“ (Москва) и Единсон Кавани с хита „Дюделанж“. Те обаче ще се изправят срещу сериозни съперници в предстоящите битки.

Славчев и неговият азербайджански тим попадна в група с отборите на „Арсенал“, „Спортинг“ (Лисабон) и „Ворскла“ (Полтава).

„Спартак“ (Москва) на Ивелин Попов е в група G. Съперници на руския тим ще са „Виляреал“, „Рапид“ (Виена) и намиращия се в страхотна форма „Глазгоу Рейнджърс“.

„Дюделанж“ от Люксембург с Едисон Йорданов в състава пък е в група „F“. Тимът ще мери сили с „Олимпиакос“, „Милан“ и „Бетис“.

Освен „росонерите“, тимове на „Челси“ и „Арсенал“ са сред фаворитите за триумф в Лига Европа. „Сините“ от „Стамфорд Бридж“ са в компанията на непредсказуемия ПАОК от Солун, БАТЕ (Борисов) и „МОЛ Види“, който елиминира „Лудогорец“ от Шампионската лига.

Финалистът от миналия сезон „Олимпик“ (Марсилия) нямаше късмет, защото се падна с „Лацио“ и носителя на Купата на Германия „Айнтрахт“ (Франкфурт). Кипърският „Аполон“ допълва групата.

Жребият отреди и крайно любопитен сблъсък. Един срещу друг ще се изправят фирмените „Ред Бул“ (Залцбург) и „Лайпциг“, които са с един и същ спонсор.

Отборите ще изиграят по два мача на разменено гостуване срещу всеки съперник в групата, като това ще се случи от 20 септември до 13 декември. Отбори от Русия и Украйна не попаднаха в една и съща група заради конфликта между двете страни.

Финалът ще се състои на 29 май 2019 г. в Баку.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят