Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща и както виждате на ключови мачове от българското първенство основно присъстват агитките на отборите, коментира пред БНТ  председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в НС Славчо Атанасов.

От миналата сряда аз съм убеден, че в момента най-после в българското общество узря, че трябва да се вземат крути мерки, за да се преодолее това туморно явление, което е по българските стадиони, подчерта Атанасов.

"За първи път в този законопроект има ясна дефиниция какво значи спортно хулиганство. Досега нямаше. В сега действащия закон от 2004 година - неговия проблем беше, че отговорността между различните институции, отговарящи за спортното мероприятие сериозно се разминаваше и имаше много пропуски в закона, което го правеше на практика неработещ", поясни Атанасов.

Въвеждаме системата - досега не е имало - оттук нататък задължаваме организаторите на всяко едно спортно мероприятие задължително да бъдат инсталирани камери, обясни той и допълни - "във всеки един сектор е предвидено, според този проектозакон, да бъдат инсталирани камери, видеонаблюдение".

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България