Славчо Велков: Може да се издъним в направление сигурност на европредседателството

Можем и да се издъним в направление сигурност на европредседателството, каза депутатът от БСП Славчо Велков пред БНТ. По думите му не можем да постигнем такава система за сигурност на инфраструктурата, която осигурява европредседателството и може да се създадат условия за пробив на системата.

Вчера БСП не прие Доклада за националната сигурност .

„Докладът за Националната сигурност е типичен пример как от няколко доклада може да се направи лош, не отразява реалното състояние на националната сигурност в България. Говори се приоритетно за сигурността на европейско ниво, но са изпуснати цели раздели и аспекти - граничната, транспортната сигурност, например ж.п. транспорт, дипломатическата сигурност, политическата сигурност, няма нито дума за европейското председателство.“, каза депутатът от БСП.

Велков коментира и доклада за "Грипен"-ите .

„Не успя този замисъл, президентът да бъде уличен в корупция и освен това да се върне един от участниците в схемата за закупуване на нови изтребители. Нямаме нищо против избора между марки за изтребители, въпросът е финансов. Проектът за модернизация на военновъздушните ни сили ще е над 5 млрд. лева. А в момента ги няма тези пари, а ще мине доста време, в което военновъздушните сили няма да имат онези оперативни способности да изпълняват задачите си пълноценно. Внушава се постоянно вина на президента от ГЕРБ.“, посочи Славчо Велков.

Според депутата от БСП модернизацията на въоръжените сили трябва да стартира сега и отлагането с доклада на комисията отива напред във времето и няма да се вмъкнем в заложената рамка. Цените ще нарастват в това време, обясни Велков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика