„Славянско братство“: Русия, Беларус и Сърбия със съвместни военни учения

Международни учения „Славянско братство“, в които участват десантни части от Русия, Беларус и Сърбия ще се проведат през първата половина на 2019 година, съобщиха от руското Министерство на отбраната.

„На среща в Република Сърбия представителите на военните ведомства от Руската Федерация, Република Беларус и Република Сърбия ще проведат първите преговори за мероприятията, които ще бъдат реализирани в хода на планираното за първото полугодие на тази година съвместно тактическо учение „Славянско братство – 2019“, гласи информацията, цитирана от ТАСС.

Военните планират да съгласуват датите и тематиката на предстоящите маневри и да обсъдят въпроси за подготовката на подразделенията за съвместно решаване на контратерористични задачи.

Руската агенция отбелязва, че международните учения „Славянско братство“ се провеждат ежегодно с участието на десантни части от Русия, Сърбия и Беларус на различни полигони в трите страни. През миналата година те бяха най-мащабни и преминаха на ниво полкове. Също така за първи път в историята на тези учения подразделенията на Въздушно-десантните войски на Русия използваха танкове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия