Слагат край на хайван пазарите в Община Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов и екипът му са решили да сложат веднъж завинаги край на хайван пазарите на територията на общината, като за целта ще се извършват ежеседмични проверки за нерегламентирана търговия на селскостопански животни и птици и хранителни продукти от животински произход.

За да се пресекат нарушенията всяка сряда ще се проверява района на улица „Веслец” и СОУ „Димитър Гачев” в ромския квартал „Изток” на Пазарджик, където досега редовно се извършване подобна търговия на селскостопански животни и птици и хранителни продукти от животински произход.

При констатирани нарушения, на нарушителите ще се търси административно-наказателна отговорност, допълниха от градската управа. Проверките на място ще бъдат извършвани от длъжностни лица от общинската администрация съвместно с представители на Областната дирекция по безопасност на храните и Районното управление на МВР-Пазарджик.

Решението да се сложи край на хайван пазарите в Пазарджик и региона е взето на заседание на общинската епизоотична комисия на тема „Изисквания към регламентирани пазари за животни: хуманно отношение към животните на пазарите, организация на проверки на всички реглементирани и нерагламентиран пазари”.

Основание за решението на местната епизоотична комисия пък е постъпилият трети доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманно отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения, извършени от организация за защита на животните „Анималс Ейнджълс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България