Слатинската река в София потече оцветена

За пореден път Слатинската река в София потече оцветена вчера. „Видях през оградата супер ярко синя вода, първоначално си помислих, че е промишлен канал”, разказа пред БТВ Борис Боев.

Той направил 7-8 неуспешни опита да подаде сигнал в отдел „Води”, на спешния телефон 112 му съобщили, че са приели информацията му, но той решил да се свърже и с медиите. Снимките му предизвикали коментари и в социалната мрежа: „В рамките на деня доста приятели и непознати хора казаха, че това си е практика”.

По спомени на негови близки през последните 15-20 години Слатинската река многократно е ставала червена, синя или зелена. „Става като приказката за златната река, намерихме прототипа, но имам усещането, че това никак не е смешно”, коментира мъжът.

„Трудно се установява оцветяването, тъй като водата тече и то си заминава”, отбеляза кметът на Район „Слатина” Наталия Стоянова. По думите й вчера Звеното за аварийна помощ и превенция на СО заедно с представител на РИОСВ е взело проби и състоянието на водата е било установено като добро.

Михаил Георгиев от инспекцията посочи, че вероятно става въпрос за незаконно заустване.

На този етап обаче не е ясно кой е източникът. В района има цехове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България