Следващият месец критичен за Фъргюсън

Предстои критичен месец за легендарния мениджър сър Алекс Фъргюсън. През уикенда бившият треньор на „Манчестър Юнайтед“ беше приет по спешност в болница, а в последствие претърпя операция, заради мозъчен кръвоизлив. Един от водещите невролози във Великобритания - д-р Питър Хамлин заяви, че прогнози за състоянието на Фъргюсън не могат да се правят към този момент.

"В случая на сър Алекс хирурзите са решили да оперират, защото са смятали, че размерът на кръвния съсирек причинява увреждане на останалата мозъчна тъкан - каза д-р Хамлин. - Това често е животоспасяваща операция и има за цел да намали всяко дългосрочно увреждане, от което Фъргюсън може да страда при тази форма на удар. След операцията фокусът е върху закрепването на здравето и е много трудно да се даде прогноза в първите дни, дори често и в продължение на няколко седмици. Ако пациентите оцелеят, но нямат признаци на подобрение в близките месеци, то е малко вероятно, да се върнат към предишното си здравословно състояние. Фъргюсън има всичко, за което да се бори и шансът за пълно възстановяване, макар и понякога след дълъг период на рехабилитация, е на лице.“

Абсолютно всички клубове във Висшата лига изпратиха своите сърдечни пожелания за бързото оздравяване на Фъргюсън. Изключение не направиха дори „Манчестър Сити“, градският съперник на неговия „Юнайтед“. Ръководството на клуба, феновете и капитанът Венсан Компани се включиха в молитвите за възстановяването на сър Алекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят