След ареста на банкерката в Нова Загора: Земеделец се оплака, че са му били откраднати 200 000 лева

"200 000 лева са изтеглени от моята банкова сметка и от сметката на съпругата ми", съобщи Кольо Добрев, председател на Земеделската кооперация "Наша земя" в новозагорското с. Съдиево. Човекът проговори след ареста на банковата директорка в Нова Загора, задържана на 18 февруари. Той и жена му не са правили проверка на спестяванията си през последните месеци и нямали никаква представа, че крадат парите им. Преди 7-8 дни му се обадили от самата банка с молба да я посетят, за да направят справка във връзка със започнала вътрешна проверка.

"Тогава видяхме, че парите ги няма. В едната сметка бяха останали едва 200, а в другата - 300 лева", каза земеделският стопанин. Парите са били откраднати от двете сметки чрез "фалшиви" преводи по картови сметки, по които могат да се теглят пари от банкомат. "Тези лица са напълно непознати за нас. Но се оказа, че са познати на арестуваната банкерка", допълни Добрев. Не е известно дали лицата, на чиито имена са били издадени картовите сметки, са знаели за схемата, или е била извършена злоупотреба са личните им данни. Кольо Добрев още съобщи, че според слуховете в Новозагорско, потърпевши били близо 40 души. Присвоявани са пари само от сметки на физически, не и на юридически лица.

Междувременно от ОД на МВР-Сливен съобщиха, че със случая, освен Районното управление на МВР в Нова Загора, се е занимавала и Главна дирекция "Национална полиция". Извършени са обиски в имоти, обитавани от задържаната банкерка, където са открити парични суми и вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. С прокурорско разпореждане банкерката е задържана за 72 часа. Очаква се да бъде внесено искане в Окръжния съд за най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право