След гонка задържаха обирджия на жилища в Шумен

Кимито от Варна хванат с тв, пари и дамска чанта

Криминалисти от Шумен задържаха криминално проявения варненец К.К.-Кимито /52г./ минути след като отарашил жилище и се готвел да избяга от града с плячката. Полицаите му направили засада край жилище на ул.“Ген. Скобелев“ и го последвали. След гонка е спрян в района на град Нови пазар на разклона за автомагистрала “Хемус“ в петък.

Кимито се движил със "Шевролет Каптива" с варненска регистрация и при извършената проверка в него са намерени телевизор “LG”, лаптоп “Lenovo”, 18 грама златно бижу, над 70 г сребърни накити плюс дамска чанта с други вещи. За последната изобщо не могъл да даде сносно обяснение. В апартамента Кимито проникнал след като счупил секретен патрон. В автомобила му са открити и множество инструменти - клещи, ключове, отвертки. При последвалия личен обиск в крадеца са намерени и 10 151 лв. Парите са от друга регистрирана кражба, съобщават от шуменската полиция.

След 24-часовия арест, му е наложена и 72-часова мярка задържане под стража от прокуратурата в Шумен. Кимито има 16 криминални регистрации за кражби в цялата страна, срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е 5 пъти за кражби. Последната му присъда е от 2016 г. Първата си кражба извършил през 1982 г., „проходил“ с отнемане на запалки и химикали. През 1990 г. пък, за първи път влязъл в чуждо жилище. Изяснява се съпричастността му и към други домови кражби в Шумен, защото обирите в града зачестиха.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право