След седмата титла на „Ювентус“ треньорът обяви: Ако не ме уволни клубът, оставам на работа

Най-голямата доминация в европейския футбол е факт и на теория. „Ювентус“ стана за седми пореден път шампион в Италия като спечели и златен дубъл в серия за четвърта година. Равенството с 0:0 като гост на „Рома“ означаваше, че и математически „Наполи“ не може да стигне „Старата годпожа“ въпреки успеха с 2:0 над „Сампдория“.

Треньорът Максимилиано Алегри се врече във вярност на „Юве“, обявявайки че няма никакъв шанс да поеме „Арсенал“ от новия сезон.

„Ако ръководството не ме уволни, оставам на работа – рече Алегри след двубоя на „Стадио Олимпико“. - Направихме нещо много необикновено. Трудно някой би повторил последните четири години. Сега отивам за няколко дни на брега на морето. Там вятърът издухва всички мисли от главата ти. А имаше много неща, които чух през годината и които ме накараха да се смея. Със сигурност ще дойдат нови футболисти...“.

Генералният мениджър Бепе Марота гарантира, че Алегри остава поне още една година. Същото се отнася и за аржентинските нападатели Пауло Дибала и Гонсало Игуаин.

„Милан“ запази мястото си в Лига Европа и през следващия сезон, след като завърши 1:1 като гост на „Аталанта“ под проливен дъжд. „Показахме много смелост – рече треньорът Дженаро Гатузо. - След толкова проблемен сезон да сме шести и да сме в евротурнирите е добро постижение.“

Гатузо защити пред медиите вратаря Дженаро Донарума, който отново сбърка при изравнителния гол на „Аталанта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят