След 10 часа издирване намериха мъж, изгубил се до полигона "Ново село"

Снимка: Архив

Полицаи, пожарникари, горски служители, гранични полицаи, планински спасители от Сливен, Котел и Елхово издирваха близо 10 часа мъж, изгубил се района на котленското с. Седларево - съобщиха от МВР. Селото се намира в непосредствена близост до военния полигон "Ново село" в Балкана.

Спасителната операция е започнала, след като в 21 ч на 16 септември се е обадила майката на изчезналия мъж - жена на 68 г. от Седларево. Тя съобщила, че синът й излязъл на разходка в местност край селото, но не се е прибрал. За последно разговаряла с него около 18,30 ч, след което връзката се изгубила. От ОД на МВР в Сливен предприели незабавни действия за издирване и спасяване на 37-годишния мъж. За случая е била уведомена и дежурната част на военната полиция за предприемане на действия от тяхна страна заради близостта на района с военния полигон.

В спасителната акция, освен живата сила, са участвали техника, автомобили, термо-камери и две следови кучета. Издирването е продължило цялата нощ. Мъжът е бил намерен в 8,10 ч. на 17 септември, близо до военната база. Здравословното му състояние е било добро. Той обяснил, че се е объркал и в тъмнината не е могъл да намери обратния път към планинското Седларево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България