След 1000 дни „Левски“ пак би с 3:0 навън

Точно 1000 дни бяха нужни на „Левски“, за да постигне нова победа с 3:0 като гост. За последно „сините“ спечелиха със същия резултат за първенство на 23 ноември 2014 година, когато воденият по това време от Георги Иванов тим разби „Ботев“ на „Коматево“.

В Благоевград отборът на Делио Роси взе и първи успех навън през новата кампания. Преди това 26-кратните шампиони бяха безсилни срещу „Локомотив“ (Пд) (0:0) и в навечерието на пристигането на италианския специалист - срещу „Верея“ (0:2).

Победата над „орлетата“ дойде след хеттрик на резервата Жуниор Мапуку. Нападателят бе точен в заключителните 15 минути на двубоя. За африканеца с френски паспорт, това бяха първи попадения от дебютния му мач през юни срещу „Сутиеска“, когато нападателят реализира първите си два гола за тима.

cvetkovic

Въпреки изразителната победа и солидният старт начело на „Левски“, наставникът Делио Роси остана реалист.

“Първото полувреме не играхме добре – призна бившият треньор на „Лацио“ и „Фиорентина“. - Трябва да се направи комплимент на противниците, които бяха агресивни и ни затрудниха максимално. Ние искахме да постигнем максимума с минимални усилия, а когато играеш така, няма как да постигнеш нещо. Второто полувреме нещата се промениха и резултатът е налице. В този мач най-вече съм доволен за самите играчи. Все пак, имаме наистина много работа във всяко едно естество, най-вече във владеенето на топката, където правим множество грешки. Трябва да работим, за да можем да имаме ниво през целия мач и да играем еднакво добре през цялата среща.“

В играта на „сините“ пролича и нотка на италиански прагматизъм. Гостите от София показаха далеч по-стабилни изяви в отбрана в сравнение с предходните гостувания, а освен това бяха безкомпромисни в офанзивен план. Нов силен мач за столичния гранд направи лятното попълнение Габриел Обертан. Именно след негов ювелирен пас дойде и третият гол за „сините“.

Следващият двубой на „Левски“ е на 26 август на стадион „Георги Аспарухов“ срещу „Славия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ