След 3 часа дебати борбата избра треньори

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян е единственият, който запази поста си и ще продължи да води националния отбор в класическия стил. Именитият борец бе на кръстопът за бъдещето си, но получи пълната подкрепа на управата на родната федерация.

След 3-часови дебати бяха определени и останалите наставници. Най-голямото предизвикателство е за Серафим Бързаков, който досега подготвяше жените. Двукратният световен и 4-кратен европейски шампион поема мъжете в свободния стил, заемайки мястото на Валентин Райчев. Неговият помощник досега Петър Касабов, личен треньор на бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова, застава начело на женския състав.

Следващата седмица е първото предизвикателство за треньорите. На Европейската купа на нациите в Букурещ страната ни ще бъде представена с отбори при мъжете в класическия стил, както и при жените. Янкова обаче пропуска надпреварите до края на сезона. Последното изпитание за националите ще е дебютното световното първенство в неолимпийските категории в Унгария (10-11 декември).

На заседанието в комплекс „Диана”, водено от председателя Валентин Йорданов, бе дискутирана и новата система за подготовка и финансиране, обсъждана на серия работни срещи със спортното министерство. Проектът е във финална фаза и е базиран на регионални центрове и отборни битки, с което се цели по-голяма конкуренция и повишаване класата на българските борци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини