След 5 години „Юве“ пак падна за купата

След 5 впечатляващи години „Ювентус“ отново загуби мач от турнира за купата на Италия. В сряда вечер носителят на трофея за последните четири издания бе разбит с 3:0 от „Аталанта“ в Бергамо. За последно „бианконерите“ допуснаха поражение в надпреварата през януари 2014-а, когато отново в мач от 1/4-финалната фаза „Рома“ ги отстрани след 1:0 в Рим. Дуван сапата, южноамериканската перла в отбора на домакините, вкара на два пъти, а веднъж се разписа и Тимоти Кастание. Статистиката показва, че колумбиецът е бил в основата на 17 от головете на „Аталанта“ за последните 2 месеца – 16 попадения и една асистенция. Нито един друг футболист от първенствата от Топ 5 на Европа не може да се похвали с подобно постижение.

Това бе и първи двубой за „Старата госпожа“ през кампанията, в който тимът не успя да се разпише. След срещата мегазвездата на гостите Кристиано Роналдо бе критикуван за слабото си представяне. Водещата медия „Калчомеркато“ писа оценка 4.5 от 10 на португалеца.

„Не беше опасен за съперника, а на моменти изглеждаше и нервен – се казва в публикацията. - Това е и най-слабият мач на Роналдо през този сезон.“

Масимилиано Алегри, наставникът на гранда от Торино, който беше изгонен по време на двубоя за невъздържано поведение, призна поражението „Разочароващо е, че отпадаме, но е лудост да мислим, че „Ювентус“ може да печели всеки мач през сезона. Не виждам някаква сигнална лампа, защото рано или късно всеки губи. Честно казано, това поражение витаеше във въздуха – имахме играчи, завърнали се след контузия, както и отсъстващи. Съдията ме изгони с право.“ На полуфиналите „Аталанта“ ще се изправи срещу „Фиорентина“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят