Сливенец, задържан при акция в автосервиз, остава в ареста за дрога

Окръжният съд в Сливен остави в ареста 37-годишен сливенец, който бе задържан за притежание на дрога и на прекурсори за производство на наркотици. Най-тежката мярка за неотклонение бе наложена на Иван Дучев по искане на Окръжната прокуратура – съобщиха от обвинението.

На 20 октомври следобяд криминалистите от Сливен извършиха обиски в автосервиз и автохале, собственост на 28-годишен мъж. По време на акцията в автосервиза се е намирал Иван Дучев. В два автомобила, негова собственост, бяха открити самозалепващи найлонови пликчета с метаамфетамин. При последвали обиски в имот в сливенското с.Крушаре бе намерена лаборатория за производство на пико. А в жилище в сливенския кв.”Даме Груев” – електронна везна, таблетки, найлонови пликчета с метаамфетамин. Срещу задържания са повдигнати обвинения за незаконно държане на близо 8 грама метаамфетамин и на близо 500 гр. прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество с цел разпространение. За тези престъпления законът предвижда съответно от 2 до 8 г. и от 3 до 12 г. затвор. Дучев е бил задържан в изпитателния срок на две стари присъди за кражба и обсебване – уточниха от прокуратурата.

По време на полицейската акция за 24 часа в ареста бяха задържани собственикът на автосервиза и халето, както и 26-годишен бургазлия. В халето са открити марихуана и метаамфетамин. А в автомобила „БМВ” на бургазлията - 10 грама синтетичен наркотик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право