Сливенското Младово си ремонтира стадиона с 420 места без общински и европейски пари

Десетки жители на селото и техни близки идват на футболните срещи.

Сливенското село Младово извърши основен ремонт на стадиона си без да похарчи нито стотинка от бюджета на общината или средства по европейски проект, съобщи кметицата Димка Славова. С финансовата помощ на дарител, с младовски корен, и доброволния труд на местните жители спортното съоръжение стана неузнаваемо и предлага всички удобства за играчи и публиката им. "Имаме си футболен отбор - "Левски 2018 - Младово", всички сме му почитатели. А до нашето село има местност, откъдето са вземани чимове за националния и за сливенския стадион", каза кметицата Славова.

"Стадионът е разположен на общински терен, изграден е много отдавна. През последните години въобще не си личеше какво е предназначението му. Всичко беше разрушено, ограбено, оградата - също, съблекалните бяха останали без врати и прозорци", разказа още кметицата. От началото на септември миналата година местните хора започнали ремонтите. Почистили терена, построили нови съблекални, за реферите - отделни помещения, изградили изцяло нови трибуни с 420 места, със сектори за домакините и за гостите, поставили нова ограда с големи входни врати, пробили сонди за напояването на естественото тревно покритие на терена. "Мога да кажа, че всеки се отзоваваше - майсторите в селото, близки, приятели, запалянковци. Искането за ремонт на стадиона бе на младежите ни", допълни Славова.

Тя благодари на кмета на община Сливен Стефан Радев за това, че й е дал картбланш за подобренията. "Откакто имаме футболен отбор, все се е казвал "Левски". През м.г. го пререгистрирахме. 80 на сто от футболистите ни са момчета от селото. Мачове се играят постоянно. От пролетта имаме една победа над гр.Твърдица, една загуба от с.Мечкарево и едно равенство, със с.Кортен", каза още Славова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България