Сливенци регистрираха касови бележки за 6,5 млн.лева в лотарията на НАП

Близо 500 хиляди касови бележки на стойност за над 6,5 млн.лева са регистрирани досега от област Сливен за участие в лотарията на НАП с голямата награда от 50 хиляди лева, съобщиха от приходната агенция в Сливен. От там припомниха, че през април участник от Сливен с фискален бон за 1,20 лева спечели една от седмичните награди - прахосмукачка-робот. В национален мащаб в надпреварата участват над 30 милиона касови бележки на обща стойност 417 млн. лв. До момента данъчните са раздали 51 предметни награди – телевизори, лаптопи, телефони и др., както и 11 месечни награди от 2 000 лева.

От НАП отчитат, че интересът към лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 800 хиляди касови бележки, а за месечните се състезават средно по 2 милиона. В последните дни преди тегленето на голямата награда интересът рязко се засилва, поясняват от приходната агенция.

Късметлията ще бъде изтеглен на 10 декември 2018 г. в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта kasovbon.bg до 11,59 ч. на 9 декември 2018 г. С изтеглянето на печелившия за втория сезон на лотарията с касови бележки, играта не приключва. Веднага след като приключи регистрирането на бележки за 50 000 лева, започва новият, трети сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България