Сливен и Нова Загора гасиха осветлението в „Часа на Земята“

Множество обществени сгради в Сливен и Нова Загора изгасиха осветлението си между 20,30 и 21,30 часа на 30 март в подкрепа на международна инициатива, израз на подкрепа към проблемите на околната среда и на активна позиция за тяхното решаване. „Часът на Земята“ е световна кампания, която се осъществява по идея на международната природозащитна организация WWF.

За час бе спряно осветлението в сградите на общината, областната администрация, съдебната палата, художествената гимназия, кукления театър, административния съд, паметника на Хаджи Димитър на централния площад в Сливен. В Нова Загора бе изключено фасадното осветление на общината, историческия музей, средното училище „Христо Ботев“.

За първи път инициативата се осъществява през 2007 г., в Австралия. В рамките на един час хората са изразили волята си за справяне с климатичните промени, като са загасили осветлението в домовете си, а сградите на знакови институции и паметници на културата са притъмнили фасадите си. Към момента „Часът на Земята“ се подкрепя от 170 държави и над 7000 града. В страната ни кампанията се провежда от 2009 г. насам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони