Сливен ще поддържа 265 км общински пътища през зимата

Общината е готова за зимата, обяви зам.-кметът по строителството на Сливен Стефан Кондузов.  За общинските пътища ще се грижи фирма "Пътно поддържане". Поддръжка ще се извършва на 265 от общо 321 км шосета.

Зам.-кметът Кондузов предупреди, че няма да се почистват  участъците между местностите Табелите и Бабина локва в Балкана, 3-километровата отсечка между сливенското с. Трапоклово и котленското с. Седларево, участъка с. Камен – жп гара Хаджи Димитрово - с. Тополчане, малкия път към местността Св. Георги в Сливен, а пътят Бяла-Гавраилово е затворен. Зимната поддръжка на улиците и тротоарите в областния град ще се извършва от консорциума по сметосъбирането „Грийнпартнерс”.

„Извършили сме проверки. И двете фирми разполагат с нужната техника, имат достатъчно пясък за пътищата и соли за улиците в града. От 1 декември е въведено 24-часово дежурство на фирмите” – каза още Кондузов. Зам.-кметът припомни, че гражданите и търговците са задължени да почистват тротоарите и площите пред жилищата, магазините  и офисите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България