Служебната правосъдна министърка уволни първата жена шефка на затворите

Със заповед на министъра на правосъдието Мария Павлова, главен комисар Гергана Георгиева е освободена от заеманата от нея длъжност главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Георгиева беше първата жена, която застана начело на затворите. Тя беше назначена от министър Екатерина Захариева преди по-малко от година.

Мотивът, който изтъкват сега от МП: несъвместимост с изискванията за назначаване на длъжността.

За временно изпълняващ длъжността е назначен старши комисар Свилен Цветанов, досегашен заместник-главен директор на дирекцията.

От заеманата длъжност и.д. директор на дирекция „Българско гражданство“ е освободена и Марияна Асенова. Образувано е дисциплинарно дело за изясняване на фактите и обстоятелствата относно допуснатите от Марияна Асенова нарушения на служебните задължения, констатирани в доклади за извършена проверка от Инспектората по чл.46 от Закона за администрацията от държавния служител. Дисциплинарният съвет на Министерството на правосъдието е образувал делото срещу Асенова в качеството й на главен експерт в дирекцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право