Спипаха двама нелегални непълнолетни емигранти в автобус в Търново

Снимка: Нова тв

Момчетата се представили за палестинци, пътували от Турция към Румъния

Служители на БГТОЛ са установили две лица с неизвестна самоличност и гражданство, които са се придвижвали нелегално с румънски автобус, пътувал от Турция за Румъния. Младежите се били промъкнали в багажното отделение на возилото.

На 18 август вечерта шофьорът на румънския автобус забелязал двете лица и сигнализирал на служителите на БГТОЛ, които са предприели незабавни мерки за задържането им.

Лицата не представили документи за самоличност и твърдели, че са палестински граждани. Откарани са в Дома за временно настаняване на малолетни и напълнолетни лица в Горна Оряховица, като с тях е проведена беседа. Уведомени са Група Миграция и Агенция за закрила на детето.

Заловените в румънския автобус емигранти са две момчета, които твърдят, че са на 16 и на 17 години. Те били открити от шофьора на автобуса скрити в ниша в ходовата част на автобуса до багажното отделение. Той ги забелязал там след като пътници споделили, че са чули странен шум под задните седалки на возилото.

Момчетата са отведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в Горна Оряховица, където ще останат 24 часа.

Направени са им медицински прегледи, които са установили, че са в добро здравословно състояние. Във вторник непълнолетните бежанци ще бъдат транспортирани до Регистрационен център в София, където ще бъдат проведени с тях беседи.

В РУ- Велико Търново е образувана преписка, работата по изясняване на обстоятелствата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право