Служители на ПБЗН са реагирали на 118 сигнала за произшествия в страната днес

Снимка: Архив

От началото на деня до 18.00 часа служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/ са реагирали на 118 сигнала за произшествия, от които 11 пожара и 106 спасителни дейности. Това се посочва в информация на главната дирекция "ПБЗН" за оперативната обстановка на територията на страната, съобщават от МВР.

Към момента звената за "ПБЗН" участват в локализирането и ликвидирането на 14 произшествия. Няма данни за застрашени хора и населени места.

Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столичната община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета.

В област Пловдив са извършени отводнителни дейности по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради и за паднали дървета. В област Смолян са получени 30 сигнала за наводнения и локални опасности от наводнения, отработени са 26 от тях. Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура. Екипите на "ПБЗН" са отработили 26 от тях.

В област Бургас към момента са получени над 35 сигнала за наводнение улици, паркинги. Екипи на пожарната служба работят по отводняването им. Постъпилите сигнали в област Монтана са пет и всичките са отработени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България