Служителят на Съдебна охрана, който блъсна младежи и избяга, е задържан

Прокуратурата ще иска съдът да го остави за постоянно в ареста

Районната прокуратура в Търговище задържа до 72 часа служител на съдебната охрана, блъснал двама младежи при управление на автомобил с алкохол и избягал от произшествието.

Срещу Валентин П. е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол. След инцидента служителят на съдебната охрана избягал от местопроизшествието. Престъплението, в което е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години, съобщиха от държавното обвинение.

Междувременно, близки и роднини на пострадалите излязоха на протест в града. Притесненията им са, че случаят ще се потули и извършителят ще се размине с наказанието, тъй като е брат на бивш полицейски началник в града.

Инцидентът е станал миналия петък следобяд. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиняемият решил да направи обратен завой с личния си автомобил. След като не успял, дал на задна предавка, и така пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настъпва челен удар в насрещно движещ се автомобил.

Служителят на съдебна охрана не е спрял и е избягал от местопроизшествието. Открит е два часа по-късно в заведение.

Тестван с дрегер, показанията на обвиняемия са показали наличие на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е кръвна проба, която се очаква да излезе.

Пострадалото момиче е с 3 средни телесни повреди – счупена ръка и крак и контузия на белия дроб. Извършена е била операция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно.

Действията по разследването са възложени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.

Очаква се днес Районната прокуратура в Търговище да внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия служител на съдебната охрана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право