Слънцето изгрява за 15 секунди

BMW Серия 8 кабриолет лекува есенната депресия

Ако започва да ви мъчи носталгия по отминалите топли летни дни, можете да опитате терапия с едно ново „лекарство“. Кабриото на BMW Серия 8 изглежда като апетитно „хапче“ срещу есенната депресия, защото само за 15 секунди премахва всякакви граници между пътниците и слънчевите лъчи. За тази четвъртина от минутата се отваря и затваря електрическият мек покрив на най-големия и най-луксозен открит „баварец“. Той ще се развихри на пътя след зимата за началото на следващия пролетно-летен сезон, когато хората са зажаднели за слънце и топлина.

Моделите на BMW с означение 8 винаги са били по-специални. Серия 8 продължава тази традиция, заменяйки актуалната Серия 6. Новата „осмица“ в двата си варианта на купе и кабрио има всички предпоставки да се превърне в автомобилна икона.

С драматичен дизайн, атлетичен силует и върхова динамика Серия 8 е като сладко изкушение за ценителите на бързината, лукса и изтънчения стил. Конфигурацията 2+2 места позволява на повече от двама души да се наслаждават под открито небе на качествата на този автомобил, в който инженерите на BMW са интегрирали последните си технически достижения.

Решението да бъде приложен мек покрив в кабриото изглежда продиктувано от идеята да се постигне оптимално ниско тегло. Текстилният гюрюк се движи от тих електрически механизъм, като отварянето и затварянето може да се извършва и при скорост до 50 км/ч.

Конструкторите обещават отлична шумоизолация, когато покривът е над главите на пътниците. А когато е свален, багажникът с безконтактно отваряне не губи нито литър от обема си – 350 л. За по-голям комфорт се предлага „въздушен шал“ – топла струя за врата на пътниците, както и преграда срещу завихряния в задната част. Седалките са спортни и кожени, разполагат и с функция за електрическо сгъване.

Под дългия преден капак на кабриото работи един от двата двигателя, които се предлагат и за Серия 8 купе. Дизеловият вариант 640d разполага с 6 цилиндъра с мощност 320 к.с. и въртящ момент 620 Nm, като ускорява за 5,2 секунди до 100 км/ч. Бензиновото изпълнение M850i се задвижва от 4,4-литров мотор V8 с ресурс от 530 к.с. и 750 Nm.

Както личи от вълшебната буква М в означението, това е пърформанс модел с екстремни характеристики и от място набира за 3,9 секунди до 100 км/ч. И двете версии са с 8-степенна автоматична трансмисия и интелигентна система за задвижване на четирите колела xDrive. Адаптивното окачване и системата против накланяне в завои шлифоват спортното поведение на пътя. Водачът може да влияе върху представянето на автомобила с избора на различни настройки.

Серийно „осмицата“ е оборудвана с LED светлини, а опционално се предлагат лазерни фарове с обхват на дългите светлини до 600 м. Водачът разполага с богата гама системи за сигурност и комфорт. Сред тях са асистенти за светлините, за автоматично паркиране, за движение в лентата, за автоматично спиране при риск от сблъсък и др.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ангел Виденов

Този уебсайт използва "бисквитки"