Слънце и топло време през почивните дни

Днес отново ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за София – около 28°, предаде БТВ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

На 23.09.2018 г., в 4 ч. и 54 мин. настъпва астрономическата есен.

През нощта ще е с разкъсана облачност. В Дунавската равнина ще се появи умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°. Утре облачността ще е променлива, по-значителна в часовете до обяд. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в източните райони ще се ориентира от изток, а в останалата част от страната ще стихне. Максимални температури между 26° и 31°, малко по-ниски по морския бряг.

През първата есенна седмица времето ще бъде доста динамично, с чести промени на вятъра и температурите. Облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от югозапад, в Източна България - умерен.

В понеделник температурите временно ще се повишат, повече в източната половина от страната, където на места ще достигат 30°-33°. В северозападните райони, където след обяд вятърът ще се обърне от северозапад, ще започне понижение на температурите. През нощта срещу вторник вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Във вторник ще бъде доста ветровито и ще нахлува студен въздух. Температурите рязко ще се понижат и дневните няма да надхвърлят 15°-20°. През нощта срещу сряда вятърът временно ще отслабне и ще се ориентира от изток-североизток. Облачността ще бъде по-често значителна, но само на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд. По най-високите части на планините е възможно да превали сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето