Слънчево време днес, максималните температури ще са между 3° и 8°

Минималните температури тази сутрин са между минус 5 и 0. Денят като цяло ще бъде слънчев, чак привечер се очаква облаците да се увеличат. След обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и температурите ще са между 3° и 8°.

Преди обяд в планините ще има повече слънце. След обяд и привечер и там ще се заоблачи, но също ще остане почти без валежи. Ще духа силен западен вятър. Дневната температурата на 2000 метра – ще е около минус 8°.

В по-голямата част от континента температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Най-студена ще се задържи въздушната маса над Северна и Централна Европа. Над Пиренейския полуостров, Южна Франция и на Британските острови ще е облачно, с валежи от дъжд, на места значителни. Значителни валежи се очакват и на места в западните и южните райони на Балканите.

У нас в петък в Западна България ще превалява сняг, а в централните и югоизточните райони – дъжд. През почивните дни ще е малко по-ветровито. В събота ще вали главно в Източна България, а в неделя валежите вече ще са на много места в страната. В равнинната част ще вали дъжд, в планините над 1200 метра – сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето