Слънчево и тихо, но студено ще е времето в събота

Предимно слънчево и почти тихо ще бъде времето в събота. Ще се задържи студено с минимални температури между минус 15° и минус 10°, а максимални - между минус 4° и 1°.

Жълт предупредителен код за опасно ниски температури е обявен на територията на цялата страна за утрешния ден.

Привечер и през нощта срещу неделя над Източна България от североизток облачността временно ще се увеличи, но валежи не се очакват, съобщиха пред „Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места с намалена видимост. Ще е почти тихо. Максимални температури на въздуха: минус 1° - плюс 2°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево със слаб северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра минус 3°, на 2000 метра – около минус 6°.

В понеделник по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, отначало средна и висока. Във вторник облачността над цялата страна ще е значителна, от юг ще завали, в планините - сняг, в останалата част от страната - предимно дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България