Смазващият дебют на шампионите

„Реал“ (Мадрид) започна по възможно най-убедителния начин защитата на титлата в Примера дивисион. „Кралете на 2017“, завоювали цели 4 трофея само през настоящата календарна година, разбиха с 3:0 като гост традиционно неудобния „Депортиво“ (Ла Коруня).

Гарет Бейл откри головата сметка на тима през новата кампания още в 20-ата минута. Уелсецът не се бе разписвал от февруари месец, когато порази вратата на „Виляреал“.

Седем минути по-късно дойде и най-впечатляващият момент в срещата, когато Каземиро удвои преднината. Голът за „белия балет“ дойде след 44 паса, минали през всеки един играч на гостите, а общата продължителност на атаката бе 107 секунди. По този начин тимът на Зинедин Зидан подобри и постижението на „Валенсия“ от предишния сезон – попадение след 38 паса за 105 секунди.

2102-1

Третият гол пък бе дело на Тони Кроос, а по този начин „Реал“ показа, че може да се справя в трудни мачове и без най-голямата си звезда, наказаният за 5 мача Кристиано Роналдо.

Нещо повече, статистиката от двубоя е по-стряскаща и от санкцията на португалеца – 68.44% владеене на топката за „Реал“, 648 точни подавания и 88.12% успешни пасове. Единствено червеният картон на Серхио Рамос в края на двубоя помрачи настроението на шампиона на Испания и Европа.

"Доволен съм от играта ни и от резултата, но не и от изгонването – обясни след двубоя Зидан. - Футболистите се радват, защото в Ла Коруня не се печели лесно, а „Депортиво“ е от отборите, които винаги могат да ти създадат проблеми.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят