СМГ отново остана без директор

Софийската математическа гимназия отново е без директор. Временно изпълняващата длъжността Зоя Савова е подала молба за напускане по взаимно съгласие. Поводът са проблеми и казуси, наследени при назначаването ѝ.

Пред началниците си е обяснила, че й е трудно да се справя с проблемите.

Забавените курсове за подготовка в 4-ти и 7-ми клас заради ремонта на училището, са една от причините за напускането. Шефката на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева обеща, че курсовете ще започнат тази събота и неделя, а името на новия директор на СМГ ще стане ясно на 10-ти октомври.

„С изключителен жар и отговорност е приела да поеме откриването на учебната година и стартирането на всички дейности, но впоследствие след декларациите на бившия вече директор, че той ще предприеме, ще обжалва заповедта за своето уволнение. Всички предизвикателства, на които тя се е натъкнала, встъпвайки в тази позиция. Това е провокирало у нея желанието ѝ в крайна сметка да отстъпи тази длъжност на друг колега, който да има една по-дълга перспектива за работа.“, коментира пред БНТ началникът на РУО София-град Ваня Кастрева.

Родители подадоха сигнал до прокуратурата срещу училищното настоятелство заради съмнения за злоупотреби с разходите за състезания.

„Пари, които се вземат от родителите, след това се вземат от настоятелството и се осребряват. Скандалът не е в СМГ, а в училищното настоятелство на СМГ”, заяви един от родителите Станислав Бояджиев пред БТВ.

„В момента тези пари се намират в училищното настоятелство и трябва по някакъв начин или да бъдат върнати на родителите, което ще бъде разочарование за всички, или да бъдат прехвърлени по някакъв начин, за да се проведат под друга форма”, допълни още Бояджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование