Смирненски във фокуса на „Светове и утопии”

По повод 120 години от рождението на Христо Смирненски – един от най-обичаните български поети, научната и литературна общност в България организира Национална научна конференция под мотото „Светове и утопии”. В двудневия семинар ще бъдат представени повече от 50 доклада и научни съобщения на съвременни изследователи от БАН и десетина водещи наши университети.

Откриването на конференцията е на 13 ноември 2018 г., вторник, от 10 ч. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – Нова конферентна зала, ет. 2. Форумът ше бъде съпътстван от две изложби.

Първата ще се открие непосредствено преди конференцията в Университетската библиотека и представя архивни материали за Христо Смирненски, притежание на Институт за литература – БАН.

Втората изложба представлява експозиция на оригинални предмети и архивни материали от фонда на къща музей „Христо Смирненски“ към Националния литературен музей. Ценителите на историко-литературното ни наследство биха могли да присъстват на откриването на 14 ноември 2018 г., сряда, от 17,30 ч. в Къща музей „Никола Вапцаров”, ул. „А. Кънчев” № 37. Конференцията и изложбите ще бъдат открити от доц. д-р Елка Трайкова (директор на Института за литература при БАН) и Атанас Капралов (директор на Националния литературен музей).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура